25 Şubat Pazar
hava durumu

Organik Nedir, Bitkisel kozmetik nedir

Organik Nedir, Bitkisel kozmetik nedir Organik Nedir, Bitkisel kozmetik nedir   Üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü...
Bu Haber 25 Aralık 2012 20:50 Yayınlandı

Organik Nedir, Bitkisel kozmetik nedir

 

Üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir.

Ekolojik tarımın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır. Daha geniş anlamda çevreyi korumayı amaçlayan, doğadan aldığını doğaya geri veren, tarımın sürekliliğini sağlamayı hedefleyen ve hatta çalışanlarının menfaatlerini korumaya başlayan toplu bir felsefenin ürünü, bir yaşam biçimi. Organik ürünler vücudunuzun doğal dengesini bozmaz, canlılık verir, tamamen doğadaki organik bitkilerden elde edilir. Saf ve doğal olmayan hiçbir madde içermez.

Organik Kozmetik,Bitkisel kozmetik, Nedir?

Araştırmacılar kadınların cildinin her yıl kullanılan ürünler nedeni ile 2kg kimyasal emdiğini ortaya koymuştur. Bu nedenle kadınların cilt ürünleri seçerken özen göstermeleri gerekir. Bu nedenle daha fazla kadın günümüzde organik, doğal ve botanik ürünlere Bitkisel kozmetiğe yönelmektedir.

Organik ve doğal kozmetik doğal güneş filtreleri, uzun ömürlü renk sağlamak ve sağlıklı görünen parlak kızdırma teslim mineral pigmentler ve organik bitki özleri, yapılırlar. geleneksel makyaj aksine, bu ürünlerin hiçbiri hassas ciltler olan insanlar için ideal kılar, herhangi bir sentetik FD & C boyalarının (aynı zamanda sentetik renk olarak da bilinir), yapay kokular veya petro-kimyasal maddeler içerir.

KOZMETİK VE BİTKİ YAĞLARI – BİTKİSEL KOZMETİK

Bitkisel kozmetik alanında kullanılan bazı bitkisel yağlar.

Avakado yağı: (VK-P+) tatlı ve ılıktır, E vitamini yüksek olduğundan karaciğer için mükemmeldir. Cildi nemlendirir ve zayıf dokular için iyidir.

Castor yağı: (VK-P+) yoğun ılık ve tatlıdır, dahili olarak kullanıldığında kabızlık ve kuru büyük abdest için mükemmeldir; kompres şeklinde uygulandığında kas spazmını ve eklem iltihabı ağrılarını geçirmeye yardım eder ve lenf hareketlerini uyarmaya yardım eder.

Keten yağı: (VK-P+) yüksek oranda uçucu yağlı asitleri ve dolayısıyla sistemi uyararak kabızlık ve kuruluğa yardım eder. Dahili kullanım için mükemmeldir.

Fıstık yağı : (V-KP+) ılık tatlı ve güçlü kokuludur. Kokusunu uçucu yağlarla örtmek oldukça zordur, fakat Edgar Cayce tarafından tedavi edici özellikleri nedeniyle yoğun olarak kullanılır.

Susam yağı(V-PK+) kuru ciltler için mükemmeldir. Besleyici ve koruyucudur. (güneşin UV ışınlarının % 45’inden fazlasını engeller) ve mineral açısından zengindir.

Ceviz yağı: (V-KP+) cildi serinletir, sakinleştirir, enfeksiyon için mükemmeldir; kokusu çok güçlü olduğu için hafif karışımlarda tercih edilmez, fakat kaynağı nedeniyle oldukça besleyicidir.

Hindistan cevizi yağı (P-K+ V0) serinleticidir, güneş losyonları için mükemmeldir (radyasyonu yansıtmaya yardım eder), cildi nemlendirir, iltihaplanmaya, deri enfeksiyonlarına yardım eder ve yaygın görüşün aksine sentetik kokular katılmadıkça kokusuzdur.

Zeytin yağı (P-K+) tatlı ve nötrdür, muhtemelen safra kesesi taşlarını, safra sistemini yatıştırmak ve safra sistemi tıkanıklıkları için en iyi yağlardan birisidir; antiseptik ve uyarıcı özellikleri vardır, eklem ağrıları ve ilaç haline getirilmiş yağlar için mükemmeldir. Az çok güçlü olan kokusu onu masaj karışımları için pek popüler kılmaz.

Ayçiçeği yağı ( PK-V0) tatlı ve serindir, besleyicidir, isilik ve enfeksiyonlar için iyidir.

Canola yağı (KV-P+) doymuş yağlar azdır ve cildin gençliğini korumasına yardım eder. Hardal familyasındandır, formüllere ısı sağlamaya yardım eder.

Mısır yağı (VK-P+) büyük ölçüde idrar söktürücüdür. Sıcaklık verir, ödem ve şişlik için mükemmeldir.

Hardal yağı ( (KV-P+) keskin kokulu ve acımsı tadı, aşırılaşmış dokuları kırmaya (ezmeye) yardım eder, akciğere kompres yapmak  ve karın ağrıları için iyi olabilir.

Yalancı safran, Aspur yağı (PK-V0) ılık keskin kokulu ve acımsıdır, hamilelik normal cilt, dolaşım problemleriyle kadın hastalıkları için mükemmeldir.

Soya yağı (PK-V0) tadı buruktur, kurutucu özellikleri vardır ve cilde sağlıklı bir parlaklık sağlayan ve koruyan A ve E vitamini içerir.

Tatlı badem yağı (VK-P+) ısıtıcıdır ve hafif kokusu nedeniyle masaj terapistlerinin favorisidir. Acı bademden kaçının kokulandırmak için çok az miktarlarda kullanılır. Fakat cilde uygulandığında zehirleyici ve iltihaplandırıcı olabilir.

Aloe Vera yağı (VPK=) taze aloe vera bitkisinin yapraklarını koparıp cam bir kavanoza koyup üzerini sebze yağı ile doldurularak kendinizin de yapabileceği ilaç haline getirilmiş bir yağdır. Karışımın 30 ila 60 gün arasında bir süre için iyice demlenmesini bekleyin ve daha sonra süzün kendi ilaç haline getirilmiş yağınızı yapmak için herhangi bir sebze yağına (nebati yağa) aloe vera  (veya herhangi bir şifalı ot) katarak sebze yağını zenginleştirebilirsiniz.

Zerdali çekirdeği yağı (VPK=) masaj terapistlerinin favorisidir. Tatlı, ılık, temiz ve hafif kokuludur. Cildi kayganlaştırır ve sağlıklı bir parlaklık verir. Hindistan’da kabızlığa ve enfeksiyonlar yardımcı olma amacıyla tıbbi amaçlar için kullanılır.

Fındık yağı (VPK=) ısıtıcı ve besleyicidir, tahriş olmuş kuru ciltler için iyidir. Ve güçlü bir fındık kokusu vardır.

Jojoba yağı (VPK=) Güneybatı Amerika’da yetişen bir bitkinin meyvelerinden çıkartılır jojoba yağı aslında balmumudur ve bu nedenle bozulmaz ve diğer sebze yağları gibi bayatlamaz. İltihap giderici özellikleri vardır. Saçlar için iyidir ve güneş koruyucu özellikleri ve birçok vitamin ve mineral içerdiği için cilt bakım ürünlerinde çok kullanılır. Rafine edilmemiş jojoba yağı epeyce sert kokar, neredeyse fındık gibidir; karışımlarda rafine edilmiş hali tercih edilir, temizdir ve neredeyse kokusu yoktur.

Çuha çiçeği yağı (VPK=) phytoestrogen (bitki estrojen) yamaları için kullanılan harika bir yağdır, sahip olduğu uçucu yağ asitleri nedeniyle bağışıklık sistemini ziyadesiyle inşa eder ve 8 onsu oldukça pahalıdır.

Buğday özü yağı (VPK=) kendi karışımını yapmada kullanmak için oldukça pahalıdır, fakat antioksidan özelliği nedeniyle karışımların raf ömrünü uzatmak için 1/10 oranında tüm karışımlara eklenebilir.

 

 



Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.